Despre Râșnov

Cetatea medievală, Biserica ortodoxă Sf. Nicolae, Biserica evanghelică, Centrul istoric,  Promenada sunt o oferta turistică ce vă poate ocupa în mod plăcut şi foarte activ câteva zile la Râşnov. Este strategia de dezvoltare turistică a Râşnovului. Este datoria Primăriei Râşnov de a promova adevărata noastră istorie, de a valorifica multiculturalitatea urbei noastre, dar şi de a respecta …dreptul turistului la distracţie.

Într-o societate contemporană în care din păcate am devenit mult prea îngăduitori cu amatorismul şi chiar cu cei care din interese comerciale ne distrug patrimoniul, identitatea culturală, avem îndrăzneala să vă spunem că se poate şi altfel.

Chiar în vecinătatea unui mit comercial mondial, Dracula, Râşnovul vrea să propună oaspeţilor săi altceva. O poveste aparte în care legende romantice cu cavaleri şi prinţese sunt reconstituite în cetatea medievală, muzica istoriei se aude în bisericile oraşului, ,,aer curat, linişte, mâncare bună”, după cum citim de pe spatele unei cărţi poştale trimise din Râşnov în 1925, ne întâmpină în pensiunile Staţiunii climatice, renăscute după o jumătate de secol prin hărnicia şi priceperea râşnovenilor.

În câteva zile vă propunem să călătoriţi prin secole de istorie. Inspiraţi de emblema veche a oraşului nostru, Râşnov – Rosenau dorim să devină Roza turismului românesc.

Rasnovul turistic:

1. TRANDAFIRUL

Incă din Evul Mediu, trandafirul a fost ales ca emblema Râşnovului, iar rădăcina toponimului german ,,Rosenau” pare a fi cuvântul ,,roz”, care înseamnă ,,roză”, ,,trandafir”, atât în limba latină, cât şi în limbile slavă şi germană (Rosenau = Valea Trandafirilor).

Trandafirul devine simbolul comunitatii rasnovene, al istoriei si culturii orasului Rasnov, un element de identificare, reprezentativ, inedit, spectaculos, artistic si unic in oferta turistica nationala.

2. CETATEA care TRAIESTE!

,,Cheia” succesului turismului cultural la Rasnov il reprezinta valorificarea potentialului turistic extraordinar reprezentat de Cetatea Rasnov, marca turistica cea mai cunoscuta a orasului.

Plecand de la aceasta realitate, strategia de promovare a culturii si istoriei orasului Rasnov are in vedere valorificarea turistica si a celorlalte monumente mai putin cunoscute, dar de o valoare de patrimoniu deosebita.